[RESOLVED] PROBLEMS YOU CAN FIND FOR ANDROID 8 OREO UPDATE

0
Android 8 Oreo Update

Update Android- Since 8 Oreo Android updates have appeared on the market, it has brought so many excellent advantages, but there are Android Oreo update issues as well. To get rid of all issues that are related to the update of Android Oreo, it is important we have reliable solutions. In this article, we have mentioned the common problems with Android Oreo OS updates and their solutions as well.

  • Part I: What brings Android Oreo updates to us
  • Section II: Required preparation for Android Oreo update
  • Section III: 10 Common problems with Android Oreo updates and how to fix

[RESOLVED] PROBLEMS YOU CAN FIND FOR ANDROID 8 OREO UPDATE

  • Section I: What brings Android Oreo updates to our phone
Some of the significant advantages are minimal background activity for the least used apps, faster performance with 2X speed, additional security, AutoFill to memorize your login apps, multitasking with PIP (picture-in-picture) – it pins your videos while you work on something else, Google play Protect, dot notification for quick teleporting to apps, app updates, directly from your browser, long battery, etc. On the other hand, the disadvantages of 8 Oreo Android updates issues during installation, weird drainage batteries, Bluetooth issues, UI lag, frozen devices, random reboots, unlock problems, fingerprint issues, issues with sound, as well as calls, and more
  • Part II: Required preparation for Android Oreo update
It is essential to back up data before Android Oreo updates It is essential to back up Android devices, before any Android firmware updates, be it an Android 8 Oreo update. Often during firmware updates, there are instances where you can lose your relevant data. Data loss may occur when your phone dies due to battery discharge, internet connectivity gets disrupted, or the screen gets frozen while updating the process. This is a step by step procedure to fix backup for your phone information before you update to Android Oreo updates. All you have got to do is read on as we give you all the information you need in detail. A click on backup data before Android Oreo updates Using dr.fone – Backup & Restore, to up your information has been simplified because you may decide to back up apps, calendar, contacts, call logs, messages, media files, and app data of your Android device. Allows you to preview data in addition to selecting or keeping the desired information type on your device. You can restore either of your iOS and Andriod device via the backup. It also supports over Andriod devices that are nearly 8000 are supported to be back up and restore by this app. dr.fone – Restore and Backup (Android Phone) Reliable Backup to Minimize Data Loss caused by Oreo Update Android Issue There is no possible loss of data from your Android device during export, backup, or restore process. It is completely safe, as it does not expose your data to any threat but only reads the data and that you have permission. It does not replace your old backup file, which allows you the privilege to restore the desired backup on your Android device. The user interface is well designed and easier to use. Here’s a step-by-step guide to back up your Android data before starting Android Oreo updates –
  • Step 1: Connect your Phone After the installation of the software
ensure you have Dr.Phone latest software running on your device before launching the application. Now, click on the button with ‘Backup & Restore’ that will be displayed on the main screen after this, you should try connect your Andriod device to the computer via your cable.
  • Step 2: Enable USB Debugging
After connecting your device, there will be pop-ups on your mobile asking for USB Debugging permission. Tap ‘OK’ to allow USB Debugging. On the next screen, tap ‘Backup’ for the start of the process.
  • Step 3: Select the backup data type
You are shown a list of supported file types on this page. Click ‘Select All’ and then tap ‘Backup’ again.
  • Step 4: View backup
Make sure your Android phone is connected throughout the process. Once the backup gets completed, you will see a message saying ‘Backup is completed!’ on dr.fone’s screen. You can tap the ‘View backup’ button to see data backed up. Now that your Android device data is aptly backed up with dr.fone – Backup & Restore, you need to rarely worry about losing data due to the updated issues with Android Oreo.
  • Part III: 10 Common problems with Android Oreo updates and how to fix
always note that various issues may come up with every Android update you may do. This error frequently occur on most Android devices, including LG, Samsung, Huawei, Xiaomi, etc.
  • Problem 1: Random Reboots
In case your Android device starts randomly rebooted or in the boot loop, even if you are using it or not. Solution: You can try restarting your device and check if Android Oreo updates issues like this get fixed or not. If you have tried the earlier method and it seems not to work, then formatting your device app Cache is the next option. If the problem persists, reset your device. But before performing a reset on your device, back up your device using dr.fone – Backup & Restore so you can restore it after resetting your device.
  • Problem 2: Sound Problem
In the case of Android Oreo, issue updates involved sound problem as the device sound cuts suddenly, even when you try to increase the volume. Solution: The first solution to this problem is to restart your Android phone. In case a particular app shows sound issues, then close the app and relaunch it. If you still notice this error is still occurring on your device, then you have got to uninstall the application and re-install it to the latest version.
  • Problem 3: App Problems
After Android Oreo 8, updating apps on your device is acting abnormally. Solution: App issues are used much after each OS update. To combat effects, you can try the following solutions.
  • Restart your Android device.
  • Update the app to the latest version.
  • Force stop the app, re-launch it, and try again.
  • Try clearing app and cache data.
  • Problem 4: Installing Problem
Most users encounter one or two issues when they try to install or update Oreo OS on their devices, though, not all of them experience it. Solution: To resolve Android Oreo updates or install issues, you can try restarting your device and then reinstalling the update. Your Android phone should work now.
  • Problem 5: Bluetooth Problem
Bluetooth problem is a standard post-event of Android 8 Oreo update. To get rid of this strange issue, you can try the above-mentioned solutions. Solution: Toggle off and on Bluetooth settings on your Android device. If it does not work, then forget Bluetooth and reconnect it again. It should work well correctly by now.
  • Problem 6: It may also come with Battery duration Problem
if you notice your phone battery still drain after Oreo 8 update, after you have charge it fully, then try this. Solution:
  • Try the following configurations.
  • Turn on the adaptive light feature in your display device setting. Your device saves the battery by adjusting the light in the environment.
  • Ensure application that consumes powers are not running underground.
  • Now, you can reboot your phone to verify if this error is already solved.
Update Android
  • Problem 7: Wi-Fi Problem
An unstable connection or no connection after the Oreo 8 update may cause issues with updating Wi-Fi. Solution: You can get rid of the update 8 Oreo Android issue by trying any of the methods that will be stated shortly. Ensure you remove your router and wait patiently for a while before you reboot the phone. Toggle off and on Wi-Fi on your Android device and then restart it. Forget the network and reconnect to using previous credentials. If nothing works, then update your application to the most recent version. If the issue continues, then you have got to look out for third-party app on your phone and disable it via booting to Safe Mode.   [caption id="attachment_2928" align="aligncenter" width="400"]Update Android - [RESOLVED] PROBLEMS YOU CAN FIND FOR ANDROID 8 OREO UPDATE Update Android[/caption]
  • Problem 8: Performance Problem
UI freeze, lag, or lock issue is Android Oreo updated related performance problems. Solution: Here is the fix for the problems that are earlier stated. Clean up your phone memory by wiping out unnecessary data and the cache. Reboot your Android Device. After this, ensure you reset the network and other necessary settings before updating your application. Turn auto-update feature off for applications.
  • Problem 9: Charging Problems
After updating the OS if charging issues crop up, for example, the phone does not charge or slow charging. Follow the solutions listed below. Solution: The common problem can be fixed by – Restart the phone. Using a real USB and adapter or charge on a computer.
  • Problem 10: Cellular Data Problem
Despite having a data pack, you will not be able to access the internet properly. Solution: This 8 Oreo Android update issue can be taken care of by – Restart your device. Toggle and try the Airplane mode again. Click on the “LTE” and cellular data. Factory reset if nothing works.

Conclusion On [Resolved] Problems you can find for Android 8 Oreo Update

So far so good, we have given you all you need to know about [Resolved] Problems you can find for Android 8 Oreo Update all you have got to do is follow our step by step guides, if you have additional information you want to relate with us, you can drop it via the comment section, we are always available to act on it. Tag: Problems you can find for Android 8 Oreo Update, Update Android]]>

Leave a Comment